Кабмін має негайно направити кошти із Фонду боротьби з коронавірусом на профілактичне оздоровлення дітей. Про це завив співголова політичної партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов.

«Кабмін має негайно втрутитись у ситуацію і з ковідного фонду не тільки будувати дороги, інфраструктуру … але головне дбати про майбутнє нашої держави – про дітей. Гроші ковідного фонду направити на фінансування дитячих оздоровчих таборів і дати можливість для відпочинку, для оздоровлення наших українських дітей», - заявив Сергій Шахов.

Фахівці епідеміологи стверджують, що саме профілактичне оздоровлення допомагає знизити захворюваність серед дітей на COVID-19. А супутнє підвищення імунітету забезпечує легкий перебіг коронавірусу у дітей та підлітків.

Проте на сьогоднішні із 126 оздоровчих дитячих закладів атестовано для роботи із дітьми лише 25. Депутати від «Нашого краю» по всій країні борються за збереження дитячих таборів, які масово зачиняються через недостатнє фінансування.

«Держава згортає програми з оздоровлення дітей, тоді коли їх потрібно розширювати. Тим паче що оздоровлення дітей варто було б фінансувати з ковідного фонду», - наголосив Сергій Шахов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Зокрема, з 57 дитячих оздоровчих закладів Херсонської області 1 серпня відкрилось лише 13.

У Чернігівській області на грані ліквідації опинився єдиний дитячий санаторій «Пролісок» біля Ніжину. Питання про його закриття порушили ще торік. У Житомирській області минулого місяця припинив своє існування дитячий санаторій «Лісовий берег», наразі він перебуває в стані ліквідації. Під питанням робота влітку санаторію «Лісова казка» (м. Коростишів) і оздоровчого табору «Орлятко» - поки що вони не готові приймати дітей.