Господь дарує благодать життя людині безпосередньо, але буває, що він дарує благодать життя і через родичів, і через природу, а також через інших людей.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на church.ua,

про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій сказав у новому випуску "Слово Предстоятеля" на "Інтері".

Митрополит Онуфрій зазначив, що кожен з нас може стати провідником благодаті життя для іншої людини. «Але від самої людини – від величини його смирення і віри-залежить, чи здатний він вмістити в себе благодать Божу», – сказав він.

Блаженніший розповів історію про те, як якийсь розбійник вирішив обікрасти монастир.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Для цього він прикинувся подорожнім. Черниці, побачивши жалюгідний вигляд цього розбійника в одязі мандрівника, ретельно подбали про нього: вмили, переодягли, нагодували, влаштували на нічліг. А в монастирі був такий звичай: тією водою, якою омивали мандрівників, черниці омивали своїх хворих. Вони згадали про сліпу жінку, привели її, вмили очі їй цією водою - і сліпа прозріла. Черниці подякували Богові, що послав їм таку милість через подорожнього, який зцілив жінку. Цей розбійник, побачивши таку велику віру і смирення, покаявся, перестав бути розбійником, перестав красти і став добрим християнином»– - розповів архіпастир.

Предстоятель УПЦ нагадав, що кожен з нас може стати провідником життя для іншого, а тому треба не забувати дбати про чистоту своєї душі.

"Так буває, що провідниками благодаті Божої бувають і нечисті люди. Кожен може стати провідником життя для іншого. Ми повинні дбати, щоб бути чистими провідниками, не ображати інших своїми вчинками, злими справами. Тому що Господь через нас посилає благодать, але нам це може бути в осуд. Тому всі люди повинні жити чесно, примушувати себе виконувати заповіді Божі « "ухилятися від зла і творити благо" (Пс. 33, 15), щоб ми були чистими провідниками благодатного життя. Коли Господь захоче через нас цю благодать дарувати, тоді ми будемо хорошими судинами, які гідні високої честі бути в Царстві Небесному»– - підсумував Митрополит Онуфрій.