Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, архієрейська хіротонія архімандрита Антонія (Пухкана) на єпископа Корсунь-Шевченківського, вікарія Черкаської єпархії відбулася за богослужінням в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Перед початком Божественної літургії священнослужителі УПЦ звершили особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Кандидат у єпископи виголосив сповідання віри і дав обітницю берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів і отців Церкви. Чин завершився багаторічністю Предстоятелю, архієреям, церковному народу і ставленику.

Митрополит Антоній / Фейсбук
Митрополит Антоній / Фейсбук

На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до єпископа Корсунь-Шевченківського Антонія зі Словом і вручив йому архієрейський жезл, після чого єпископ, за традицією, подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Наречення архімандрита Антонія на єпископа відбулося напередодні, 5 червня, в Троїцькому храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще