Виконуюча обов’язки президента Національного університету “Києво-Могилянська академія” Олександра Гуменна в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенком заявила, що академія має потужні факультети не лише з гуманітарних наук, а й з точних.

Олександра Гуменна зазначила, що Могилянка може стати лідером не тільки серед гуманітарних вишів.

“Насправді, це трішки шаблонне уявлення про Могилянку. Тому що наш факультет інформатики посідає перші позиції навіть в Україні. Хіба ми не віднесемо прикладну математику до точних наук?... Важливо Могилянці зрозуміти, як ми себе позиціонуємо. Бо ми справді, то говоримо, що ми класичний університет, то ми говоримо, що ми цифровий університет. То ще щось. Хочеться сказати: Могилянка має бути сучасним університетом, а під цим ми маємо розуміти, що саме ми хочемо”, - сказала Гуменна.

На її думку, без точних і природничих наук не вийде реалізовувати інновації і роботу наукового парку, а також створювати патенти.

“У нас є лабораторія мембранної очистки води, вона унікальна. Вона заводить в себе багато проєктів. І це справді запатентована штука. Тобто, абсолютно згодна, що треба такі точкові речі робити. Не розсіюватися. Або у нас є лабораторія, наприклад, з вирощування пшениці”, - додала Олександра Гуменна.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, нестаріючий Поплавський зібрався на пенсію - "Поки не винесли вперед ногами".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Поляков заявив, що різниця між успіхами наших школярів та учнів з інших країн еквівалентна відставанню в один рік навчання.