Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив колегам з Франції та Німеччини про неприпустимість дискримінаційних заходів щодо російськомовного населення на Україні, курсу київської влади на насильницьку українізацію національних меншин, придушення політичних опонентів і ЗМІ. Про це повідомляє "РИА Новости".

У російському МЗС розповіли, що в понеділок відбулася телефонна розмова Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини Жан-Івом Ле Дріаном і Хайко Маасом, в ході якого міністри провели ґрунтовний обмін думками про перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі за підсумками чергової відеоконференції політичних радників лідерів країн "нормандського формату", що відбулася 26 травня.

"Була підкреслена безальтернативність Мінських угод і необхідність виконання всіма сторонами своїх зобов'язань. Лавров акцентував неприйнятність спроб Києва ревізувати "Комплекс заходів", так само як і рішення" нормандського" саміту в грудні 2019 року в Парижі, звернув увагу на відсутність реакції з боку західних колег на звучать з Києва заяви, що суперечать чинним домовленостям", - йдеться в повідомленні Міністерства.

Крім того, Лавров підкреслив неприпустимість дискримінаційних заходів щодо російськомовного населення в Україні, курсу київської влади на насильницьку українізацію національних меншин, придушення політичних опонентів і ЗМІ, потурання неонацистам.