Оператори системи розподілу (ОСР), що входять в операційний холдинг ДТЕК Мережі, з початку 2021 року передали на утилізацію 5,3 тисячі тонн відходів, подбали про збереження птахів і риби в чотирьох областях і столиці України. Так вітчизняні оператори системи розподілу слідують цілям Глобального договору ООН №12 «Відповідальне споживання і виробництво» і №15 «Збереження екосистем».
ОСР ДТЕК Мережі 70% зібраних відходів переробляють для вторинного використання. Таке поводження з відходами відповідає європейській моделі економіки замкнутого циклу (циркулярній) і допомагає раціонально споживати природні ресурси. Від початку 2021 року передали на утилізацію 5,3 тис тонн відходів.
Крім того, від початку 2021 року ОСР ДТЕК Мережі замінили понад 88 одиниць старого маслонаповненого обладнання на безпечне для навколишнього середовища - вакуумне або з сухим діелектриком. Для відновлення екосистем річок спорудили 180 штучних нерестовищ для риб на річці Дніпро. Також встановили більш ніж півтори сотні птахозахисних пристроїв і 6 платформ для гнізд лелек.
«ДТЕК трансформує бізнес відповідно до Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес в досягненні цілей сталого розвитку Глобального договору ООН. Система управління охороною навколишнього середовища, яка функціонує в компаніях - операторах системи розподілу холдингу ДТЕК Мережі, розроблена і виконується на основі міжнародного стандарту ISO 14001 », - розповіла головний еколог ДТЕК Мережі Олена Потапенко.
У компанії повідомили, що в квітні-травні 2021 року ДТЕК Дніпровські електромережі і ДТЕК Київські електромережі успішно пройшли наглядовий аудит міжнародних органів сертифікації - компаній TÜV SÜD і «МС Консалтинг». Високими оцінками аудитори відзначили систему поводження з відходами та ініціативи щодо збереження біорізноманіття, що діє в компаніях.