У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі завтра, в день свята Вознесіння Господнього, відбудеться шість божественних літургій.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на lavra.ua, в храмі всіх преподобних Печерських («теплий» храм») Літургія розпочнеться о 06.30; в Трапезному храмі – о 07.00; в храмі Різдва Пресвятої Богородиці - о 07.40; в храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» - о 08.00; в Успенському соборі – о 08.30 і в храмі преподобного Сергія Радонезького - о 09.40.

Ікона, фото: Lavra.ua
Ікона, фото: Lavra.ua

Напередодні свята, сьогодні ввечері відбудеться всенічне бдіння. Початок служби в Трапезному храмі - о 16.30, в Успенському соборі - о 17.00.

*** Православні 10 червня відзначають дванадесяте (одне з головних 12 свят в Церкві) свято - Вознесіння на Небо Господа Ісуса Христа. Це перехідне свято - дата змінюється, в залежності від Пасхи, так як Вознесіння святкується на 40-й день після Воскресіння Христового. Вознесіння завжди відзначають в четвер.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У цей день Православна Церква згадує подію, описану в Євангелії. Ісус Христос зібрав всіх апостолів у Віфанії, на Єлеонській горі. Це була остання їх зустріч, коли учні бачили Свого Вчителя у плоті. Потім Спаситель благословив їх і вознісся на Небо.

Вознесіння Господнє відзначають протягом 9 днів. До віддання свята, в цьому році - 18 червня, священнослужителі на богослужіннях в білому облаченні.