Віруючі Української Православної Церкви сьогодні святкують двунадесяте свято - Вознесіння Господа Іісуса Христа.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, згідно з церковною традицією, Вознесіння - перехідне свято, його дата змінюється в залежності від дати Великодня, оскільки Вознесіння святкується на 40-й день після Воскресіння Христового.

Вознесіння завжди відзначають у четвер.

У цей день Церква згадує важливу євангельську подію. Іісус Христос зібрав всіх апостолів у Віфанії, на Єлеонській горі. Це була остання їх зустріч, коли учні бачили Свого Вчителя у плоті. Потім Спаситель благословив їх і вознісся на Небо.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Про Вознесіння Господнє сказано у заключних розділах двох Євангелій: «І так Господь, після розмови із ними, вознісся на небо і сів праворуч Бога» (Мк. 16:19) і «І вивів їх з міста до Віфанії і, піднявши руки Свої, благословив їх. І, коли благословляв їх, почав віддалятися від них і возноситися на небо» (Лк. 24: 50-51).

В духовному аспекті, Вознесіння - свято надії на зустріч з Господом під час Його Другого пришестя. Тому, що згідно з Писанням, коли Іісус Христос, возносячись на Небо, зник у висоті, апостоли побачили двох «мужів у білій одежі». Ангели сказали їм, що буде Друге пришестя Спасителя на землю, Він «прийде таким же чином, як ви бачили Його, коли Він сходив на небо» (Діян. 1:11).

Вознесіння Господнє відзначають протягом 10 днів: 9 червня - передсвято, у цей же день, згідно з церковним календарем - віддання свята Пасхи; 10 червня - саме свято, Вознесіння Господнє і протягом 8 наступних днів - віддання свята, яке завершується відданням свята. До віддання Вознесіння Господнього, в цьому році - 18 червня, священнослужителі на богослужіннях одягають біле облачення