У 2021 році в 11 областях України зменшилась кількість аварій на електромережах, в порівнянні з 2020 роком – в Київській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Тернопільській, Харківській, Чернівецькій, Чернівецькій, Чернігівській та Івано-Франківській області. Найбільш відчутно аварій стало менше на Київщині, Дніпропетровщині та в Запоріжській області. Про це стало відомо зі звіту Держенергонагляду.

Держенергонагд презентував статистику аварійності на електромережах всіх операторів систем розподілу в Україні. Згідно звіту, найкращу динаміку зменшення аварій на електромережах показують ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі та Запоріжжяобленерго.

Так, в Донецькій області кількість аварій зменшилась на 29% - з 3,6 тис в січні-травні 2020 року до 2,6 тис в 2021 році. В Дніпропетровській області сталося на 27% менше аварій на електромережах. Якщо в січні-травні 2020 році сталося 4,9 тис аварій, то в 2021 році – 3,6 тис. В Київській області кількість пошкоджень мереж скоротилася на 10%: з 5,4 тис. минулого року до 4,9 тис. в 2021 році. В Запорізькій області кількість аварій зменшилась з 1,3 тис. до 590 аварій.

Досить велика кількість аварій в Дніпропетровській та Київській областях в абсолютних величинах пояснюється великою протяжністю електромереж в Дніпропетровській та Київській областях. Довжина всіх електроліній Дніпропетровської області складає 50,6 тис. км. А Київської області – 50,8 тис. км. Це найдовші інфраструктури електромереж в країні поміж 28 територій ліцензійної діяльності операторів системи розподілу.

Нагадаємо, в 2021 було введено стимулююче регулювання (RAB-тариф) для підвищення рівня якості електропостачання через зниження аварійності та тривалості відключення (SAIDI).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще