Політичний аналітик Петро Волощенко у програмі «А як насправді» з Мирославою Бобровською розповів про складні взаємини Президента з Верховною Радою і корпорацією суддів.

«Верховна Рада почала дуже серйозно показувати своє «я». Все йшло до того, що рано чи пізно буде видно ці угруповання, хто від кого заходив. Навіть начебто їх ніхто не знав, насправді всі обличчя були прочитані тими людьми, які їх туди вели. Їм не важливо, з якого регіону, чи був це мажоритарник? Все одно мажоритарник сам не зайде, якщо у нього не буде величезна підтримка силової структури, місцевих прокурорських, СБУ. Це все повинно йти в обоймі. А зараз вони почали потихеньку перечити Президенту», - говорить він.

А Володимир Зеленський хотів би поліпшити щось.

«Але Президент зіткнувся з тим, що занадто багато «їжаків» на шляху, і він сам сказав, що не очікував, що буде все по-іншому. Коли ти потрапляєш всередину системи, ти не можеш так вільно розпоряджатися: ось я хочу, і все! «Хочу» не можна, для цього було занадто багато зроблено попередніми, які так багато розставили пасток, лазівок і підкріпили законом, що йому важко», - зазначає Волощенко.

Президент зараз відчуває цей опір, в тому числі, з боку суддів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Судді показали зуби. Потрібно міняти судову систему, але не так незграбно», - каже Волощенко.

Нагадаємо, Василь Вірастюк таки зумів потрапити до Верховної Ради.

Як повідомляв Знай.uа, за приховані статки в деклараціях – 2 роки тюрми: в Раді затвердили новий закон.