Верховний суд остаточно відхилив всі вимоги НЕК "Укренерго" до компанії "Д.Трейдинг" щодо сплати незаконного тарифу на передачу електроенергії при її експорті.

Відповідне рішення Верховний суд виніс 8 червня 2021 року.

Повідомляється, що вимоги НЕК "Укренерго" на 651 млн грн остаточно відхилені і визнані протиправними.

Суд першої інстанції відхилив позов "Укренерго" ще у вересні 2020 року, в лютому 2021 року компанія програла також апеляційну інстанцію.

Нагадаємо, до цього суд визнав протиправною і недіючою з моменту прийняття постанову НКРЕКП, якою всупереч європейським правилам вводилася плата за передачу електроенергію при її експорті.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це рішення набрало законної сили 21 жовтня 2020 року. Одним з головних аргументів для суду була невідповідність рішення НКРЕКП європейським правилам і нормам, які Україна зобов'язалася імплементувати.

Ще в травні 2020 року Енергоспівтовариство офіційно повідомило, що стягування тарифу на передачу електроенергії при експорті суперечить договору про Енергетичне Співтовариство і угоди про асоціацію.