Махінації з цінами на електроенергію наближених до керівництва НКРЕКП трейдерів загрожують стабільності роботи енергосистеми.

Про це йдеться в заяві «Першої енергетичної асоціації України».

«Спекулятивні процеси з боку трейдерів та постачальників щодо подачі цінових заявок на РДН на необґрунтовано низькому рівні, які останнім часом набули стійкого і масштабного характеру спотворюють ринкове ціноутворення на РДН. Демпінг і хижацька поведінка на ринку залишаються безкарними, ситуація на ринку погіршується», - йдеться в заяві асоціації, обнародуваній на її сайті.

Така ситуація ставить під загрозу не лише підготовку до опалювального сезону 2021-2022 років, а й взагалі цілісність функціонування української енергосистеми.

«Через відсутність адекватних звітності та моніторингу на ринку процвітають спекуляції трейдерів і постачальників, що руйнує економіку виробників електроенергії», - наголосили в асоціації.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

ПЕАУ звернулася до НКРЕКП з вимогою невідкладно вжити заходів, які ще наприкінці травня були запропоновані Міністерством енергетики.

Нагадаємо, наприкінці травня Міністерство енергетики закликало НКРЕКП припинити схеми і махінації з цінами на ринку електроенергії, які призвели до мільярдних збитків Енергоатому та інших державних компаній.

НКРЕКП визнала, що на ринку існують махінації з цінами лише 2 червня, однак відмовилася їх зупинити за вимогою Міненерго.

10 червня Міненерго повторно закликало НКРЕКП припинити махінації, однак у відповідь голова комісії Валерій Тарасюк звинуватив держкомпанію «Енергоатом» у неефективності, а Міненерго у непрофесійності.