Десятки тисяч віруючих 15 червня прийшли до Верховної Ради і Офісу Президента з проханнями зупинити беззаконня і дискримінацію по відношенню до Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ,

https://www.facebook.com/watch/?v=884361352145330

про це заявив архієпископ Миколай (Почтовий) під час молитовного стояння віруючих УПЦ проти антицерковних законів.

«Ми просили депутатів і просимо Президента, щоб у відносинах між державою і Українською Православною Церквою за основу була взята Конституція України, яка говорить, що Церква відділена від держави, як і держава від Церкви. Ми також просили, щоб до нашої конфесії, найбільшої православної конфесії в Україні, ставилися так само, як до іншої конфесії - рівно і толерантно, щоб наші права не порушувалися, щоб ми не стали людьми другого сорту у своїй же країні. Адже ми всі є громадянами України», - зазначив архієпископ Миколай (Почтовий).

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фото: Оксана Маматова

Він підкреслив, що віруючі УПЦ звернулися до влади з проханням відкликати запрошення Константинопольського Патріарха Варфоломія I до України на святкування 30-річчя Незалежності, заради збереження миру і спокою в країні.

«Ми не хочемо бачити на святкуванні Дня Незалежності Патріарха Варфоломія. Ми сказали, що він не є нашим батьком, він не приніс мирк Україні. Навпаки, завдяки його діям у релігійному житті України настала війна. Понад 500 храмів у нас відібрали насильно, постраждали тисячі і тисячі людей. Це - не Божа справа. Тому ми просили відкликати запрошення Патріарха Варфоломія в Україну на святкування Дня Незалежності. Це - наш День Незалежності», - сказав архієпископ Миколай.

Як повідомлялося раніше, у Києві 15 червня на площі Конституції перед будівлею українського парламенту понад 20 тисяч віруючих Української Православної Церкви зібралися на молитовне стояння з проханням скасувати антицерковні законопроекти і відмовити у візиті Патріарху Варфоломія, який благословив створення в Україні структури під назвою Православна Церква України.

Віруючі заявили, що, використовуючи норми дискримінаційних законів, держава грубо втручається у діяльність Української Православної Церкви і в свободу віросповідання, що суперечить нормам Конституції та міжнародного права.

Звернення віруючих УПЦ прийняли у Верховній Раді і Офісі Президента. Відповідь, згідно із законодавством, нададуть протягом 30 днів.