Чому в Україні так довго не могли прийняти закон про боротьбу з домашнім насильством, що ускладнювало цей процес? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює сімейний адвокат Катерина Власюк.

«Можна провести таку аналогію. Якщо ми вводимо норму, за якою людина за нетверезе водіння назавжди позбавляється прав - ми допускаємо, що таке може статися і з нами. Схожим чином справа йде з домашнім насильством - депутати подумки приміряли новий закон на себе. Я сподіваюся, що в тому складі Верховної Ради не було багато людей, схильних до домашнього насильства - принаймні, в порівнянні з суспільством в цілому. Адже неважливо, хто ти - ти або здатний на таке, або ні», - підкреслює Власюк.

На її думку - головне в людині те, що в ній сформувалося ще до того, як вона стала успішною, відомю і багатою.

«Є тут й інша проблема. Про домашнє насильство у нас було заведено мовчати ще з радянських часів. З того часу і заведено намагатися зам'яти такі історії, не піднімаючи зайвого шуму. Нам потрібно десь перепрошити свої установки, і в першу чергу в цьому відношенні», - вважає Катерина Власюк.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, тему боротьби з домашнім насильством підняла також перша леді України Олена Зеленська.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, в Міністерстві соціальної політики затвердили детальний план заходів щодо боротьби з цим суспільним злом.