У Лівані керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) відвідав Бейрутську митрополію Антіохійської Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, з посиланням на vzcz.church.ua, у Бейруті керуючий справами УПЦ зустрівся з митрополитом Ілією, а також відвідав Георгіївський храм, який відновлюється за фінансової підтримки Української Православної Церкви.

«Митрополит Антоній передав митрополиту Бейрута Ілії останню частину допомоги, яка була зібрана по єпархіях Української Православної Церкви на виконання рішення Священного Синоду на відновлення храмів Бейрутської митрополії, які постраждали у результаті вибуху у порту столиці Лівану 4 серпня 2020 року. Митрополит Ілія сердечно подякував усім вірним Української Православної Церкви за надану допомогу. Владика зазначив, що духовенство і вірні його єпархії були зворушені таким проявом християнської любові та взаємодопомоги», - наголошується у повідомленні.

Митрополит Антоній
Митрополит Антоній

На зустрічі з главою Бейрутської митрополії були присутні заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич і представник Руської Православної Церкви у Бейруті архімандрит Філіп (Васільцев).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В ході зустрічі ієрархи обмінялися думками з актуальних тем церковного життя. Владика Антоній подякував митрополиту Ілію за сприяння у проведенні різдвяних і великодніх богослужінь для української діаспори, які регулярно звершують священники УПЦ, які приїжджають до Лівану.

Після зустрічі митрополит Антоній відвідав храм святого Георгія Побідоносця, який сильно постраждав від вибухів к порту. Настоятель храму протоієрей Іустин Діяб показав архієрею місця пошкоджень, більшість з яких вже відновлено, і подякував за активну допомогу.

«В знак подяки отець Іустин передав у дар митрополиту Антонію ікону святого великомученика Георгія. На згадку про відвідини храму та з нагоди його відновлення стараннями Української Православної Церкви митрополит Антоній подарував настоятелю ікону Божої Матері Печерської з предстоящими Антонієм і Феодосієм», - повідомили у ВЗЦЗ Української Православної Церкви.

Як повідомлялося раніше, 16 червня керуючий справами УПЦ зустрівся з Блаженнішим Патріархом Антіохійським й усього Сходу Іоанном X.