Борг НЕК «Укренерго» перед учасниками балансуючого ринку станом на 11 червня 2021 р. становить 13,055 млрд грн.

Про повідомляє агентство ExPro, посилаючись на дані системного оператора.

Згідно оприлюдненої інформації, борг «Укренерго» перед сторонами, відповідальними за баланс становить 5,871 млрд грн, а перед постачальниками послуг з балансування – 7,184 млрд грн (сумарно – 13,055 млрд грн).

Нагадаємо, нещодавно ряд генеруючих компаній подали судові позови проти НЕК «Укренерго» з вимогою погасити заборгованість, сформовану перед компаніями за послуги на балансуючому ринку протягом 2019-2021 рр.

На думку експертів ринку, зволікання з вирішенням боргів загрожує збалансованості та стабільності української енергосистеми, а також повноті та якості запланованих виробниками електроенергії ремонтів обладнання для проходження ОЗП. В профільному міністерстві також назвали фінансову стабілізацію ринку електроенергії необхідною умовою стабільного опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще