Голова Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, який називає себе «експертом» паливного ринку, отримує гроші від власника ОККО за чорні піар-кампанії проти конкуруючих мереж. Про це йдеться в матеріалі «Коментар».

За консалтингом Куюна ховається звичайне медіа-вимагання. За даними видання, він роками просуває інтереси окремих гравців ринку і за вказівкою атакує їх конкурентів: пише замовні статті, підтасовує аналітику, маніпулює даними про ціни і якість палива.

"Сергій Куюн давно "підсів" на фінансування від відомої мережі АЗС ОККО і особисто Віталія Антонова-власника холдингу» Універсальна інвестиційна група", куди входить ОККО, Галнафтогаз та інші компанії. У великому бізнесі Антонов відомий податковими махінаціями, монопольними змовами і махінаціями на держтендерах", — пишуть «Коментарі».

У 2019 році ОККО перевела Консалтинговій групі «А-95» 1,3 млн грн, в 2020 — 1,2 млн грн. Сотні тисяч гривень фірмі Куюна і зареєстрованому ним ФОП переводить також пов'язана з ОККО Нафтогазова асоціація України. В середньому " А-95» отримує близько 4,5 млн грн на рік. Стільки ж надходить на рахунки ФОП Сергія Куюна та його рідного брата Артема, за сумісництвом — заступника Голови «А-95».

Моніторинг ЗМІ вказує: зараз Куюн відпрацьовує велике замовлення по атаці на БРСМ-Нафта-ключового конкурента ОККО. Медіа-вимагач разом з нафтогазовою Асоціацією звинуватили БРСМ у продажу «бодяги» і ухиленні від сплати податків. Щомісяця на дискредитацію БРСМ витрачається кілька мільйонів гривень. Чорна піар-кампанія триває незважаючи на висновок Міжнародної лабораторії про те, що паливо БРСМ відповідає всім міжнародним стандартам якості і не містить незаконних домішок. Кожен виданий БРСМ чек потрапляє в базу податкової.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Те, що відбувається навколо БРСМ — типова чорна піар-атака, підтверджує й інший факт. Протягом 2018, 2019 і 2020 роках ні «вельмишановний експерт» Куюн, ні його група «А-95» не зронили жодного критичного слова на адресу мережі. І тільки в 2021 році раптово Куюн повністю переорієнтувався і став будувати всю свою «експертну кар'єру» виключно на очорненні БРСМ», — встановили журналісти. Для більшого ефекту Куюн навіть став використовувати жертв Васильківської трагедії, що сталася в 2015 році: «всі ці роки Куюну було плювати на загиблих, збиток екології, причини трагедії і заходи щодо недопущення її повторення. Зараз же і цю болючу для сотень людей тему дістали з-під сукна, щоб влаштувати танці на кістках».

Аналогічним чином Куюн атакував і інші мережі АЗС. Наприклад в інтересах ОККО дискредитував SUNOIL, а з 2013 року на замовлення олігарха Сергія Курченка працював проти «Укрнафти». "Образ" незалежного " експерта паливного ринку, який Куюн намагається сформувати, це не більше, ніж маска, за якою ховається майстер чорних піар-технологій. Не дарма Сергія Куюна вже давно називають на зарплаті у ОККО, Віталія Антонова та інших впливових спонсорів", - пишуть Коментарі.