Про це у своєму блозі на сайті видання "Кореспондент" пише експерт Дмитро Марунич, повідомляє Бігмір.

«Як з'ясували "Подробиці", замість оплати судів для стягнення активів екс-власника банку Ігоря Коломойського Державний "ПриватБанк" оплачує через юркомпанію "Астерс Консалт" послуги PR для відбілювання репутації топчиновниці Нацбанку. Ця історія, що називається, з бородою. Кілька місяців тому одне з інтернет-видань опублікувало розслідування про уявну боротьбу держменеджменту банку з екс-власниками. У ньому фігурує юркомпанія "Астерс Консалт" зі статутним капіталом у 800 грн., яка освоїла майже 700 млн.грн. Та обставина, що юркомпанія в принципі не може надавати банківські послуги, тодішнє керівництво НБУ не особливо хвилювало. Як і те, що перші 125 млн.грн. "на боротьбу" пішли підряднику без оголошення конкурсу", - зазначає Дмитро Марунич.

За його словами, журналісти виявили основного керівника PR-бюджету Рожкової - Івана Ванєєва, який щомісяця отримує від» Астерс Консалт «близько $100 тис., з яких фінансується одіозна типу-партія» Демократична сокира " і навіть ряд інтернет-видань. "Цікаво, чи знають в МВФ, гроші з державного «Приватбанку» йдуть не на суди з Коломойським, з яким схоже Рожкова давно домовилася, а на відбілювання підмоченого реноме самої Рожкової? Ще більше дивує відсутність реакції правоохоронних органів", - говорить експерт.

Марунич повідомив, що зараз заступник голови НБУ Дмитро Сологуб залишає займану посаду. На його думку, скандалам поки не судилося завершитися, адже поки Рожкова все ще "при посаді", проте, можливо, вщухнуть судові розгляди, відкриті ними проти свого роботодавця Нацбанку.

"Він і Рожкова – єдині члени Правління НБУ, які зберегли посади після зміни голови Нацбанку в липні 2020 року. А в жовтні 2020-го Сологубу і Рожкова Рада НБУ висловила недовіру і оголосила догани. Сологуб і Рожкова почали судитися з роботодавцем, але в підсумку бажання отримати додаткову грошову компенсацію від НБУ виявилося безуспішним. Напередодні свого звільнення з НБУ Сологуб повністю відмовився від своїх позовних вимог у Київському апеляційному суді, а в Київському Печерському - і зовсім програв.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Рожкова буде наступною?» ,- зазначив у блозі експерт Марунич.

Раніше повідомлялося, що в опублікованому розслідуванні журналісти звертають увагу, що на офіційному сайті НБУ вказані неоднозначні дані про вищу освіту заступника голови НБУ Рожкової, яка обіймає посаду заступника голови НБУ, "ймовірно, не маючи належної профільної освіти".