Понад 24 мільйони гривень збитків завдано довкіллю внаслідок забруднення земель токсичними речовинами у Черкаській області на території ВАТ «Городищенський цукрорафінадний завод».

Таку шкоду розрахували фахівці ДЕІ, залучені до розслідування екологічного злочину – повідомили на сайті Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Під час обстеження інспекція виявила невідому суміш сірого кольору на 6 окремих земельних ділянках. Лабораторні дослідження проб ґрунтів показали перевищення концентрації нітрату, рухомих форм фосфору, хлоридів», - розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він підкреслив, що наразі за виявленим фактом посадовій особі підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 239 ККУ (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля).

«Такий злочин карається штрафом до 3,4 тисячі гривень або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Окрім того, порушник має сплатити збитки, завдані навколишньому середовищу внаслідок забруднення», - додав Андрій Мальований.