Тому основне навантаження по згладжуванню її пікового споживання, викликана масовим використанням кондиціонерів, ляже на плечі теплової та гідро- генерації.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех.

Він пояснив, що в умовах високої потреби в згладжуванні піків, маневрені потужності ГЕС і ТЕС балансують виробництво і споживання електроенергії в енергосистемі, керуючись обов'язковими до виконання командами НЕК «Укренерго».

"Що означає, коли споживання електроенергії різко зростає? Чим більше навантаження задає "Укренерго", тим більше енергоблоків задіюється. І дуже часто включити блок потрібно оперативно. Чим менше часу дається на запуск блоку і чим частіше надходять такі команди, тим більша ймовірність збою в роботі обладнання. Такі ризики-невід'ємна, і вже, напевно, звична частина роботи Ринку. І цим ризикам схильні ТЕС і ГЕС так само як і промислові підприємства зі складним виробничим циклом», - уточнив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

На підтвердження своїх слів Сергій Чех нагадав про ситуацію на Бурштинській ТЕС, коли 24 червня вийшов з ладу автоматичний регулятор палива. Тоді це призвело до»порушення режиму горіння в топці котла і спричинило короткостроковий викид темного диму". На ТЕС тоді повідомили, що все сталося у зв'язку з дефіцитом електроенергії в ОЕС України, оскільки на станцію надійшла команда від диспетчера «Укренерго» на включення додаткового енергоблоку.

Також експерт висловив думку, що в умовах пікового навантаження затребуваність в маневрених потужностях буде тільки зростати і ключову роль буде знову грати теплова і гідрогенерації. Причина цьому - дуже спекотна погода, яку синоптики прогнозують на липень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні через спеку різко зросло споживання електроенергії. Тільки 22 червня, у вечірні години, її споживання склало 17 110 МВт, хоча ще на початку травня вечірній пік становив 14 440 - 15 300 МВт. Червневий пік поки став найвищим показником з кінця квітня. Причина-українці через спеку почали масово вмикати кондиціонери.