Тарифна комісія НКРЕКУ намагається зберегти надприбутки близьких до неї трейдерів при перепродажу електроенергії державних АЕС.

Про це заявив перший заявив перший заступник глави комітету ВР Олексій Кучеренко.

«Це ж скільки улюбленець НКРЕКП Притика вчора не зміг заробити на «Енергоатомі», що під вечір знадобилась отака глибока "стурбованість" Національного регулятора НКРЕКП?», - прокоментував Кучеренко заяву НКРЕКП.

Нардеп наголосив, що коли в травні ціни на РДН падали до 40 коп./кВт.год, але трейлери-спекулянти почували себе, НКРЕКП не помічав махінацій.

«Вчора, коли трейлери не змогли заробити на держкомпаніях, - то треба випускати екстрену заяву НКРЕКП і назначати винних. Сподіваюсь хоч сьогодні в Офісі президента нарешті зрозуміють, кому насправді служить призначений ним нелегітимний НКРЕКП», - наголосив Кучеренко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, через махінації трейдерів, яких учасники ринку пов'язують з керівництвом НКРЕКП, оптові ціни на електроенергію впали до рівня в 2-3 рази нижче собівартості АЕС.

В кінці травня Міненерго офіційно просило НКРЕКП припинити махінації, однак комісія відмовилася це робити, звинувативши керівництво державного «Енергоатому» в неефективності та непрофесіоналізмі.

На засіданні РНБО в червні керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк і глава комітету ВР з питань енергетики Андрій Герус заявили про недопустимість обмеження правав трейдерів.