Журналісти програми "Протистояння" на каналі "Перший Незалежний" у прямому ефірі показали, що будь-яка людина з доступом в Інтернет може змонтувати фальшивий голос.

"Мова йде зараз про те, як можна зробити аудіозапис розмови, якої не було або відео, яке ніхто і ніколи не знімав. Зараз це може зробити навіть школяр - для цього нічого не потрібно, крім смартфона і вільного доступу до Інтернету", - пояснила журналістка Софія Півняк в прямому ефірі.

Далі ведуча відкрила спеціальний додаток і вибрала необхідні розділи для створення фейкового відео. Після вона ввела на свій смартфон текст під пропонованими в додатку відео з відомими людьми. В результаті введений журналісткою текст і озвучив обраний нею чоловік з відео.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив експертів СБУ, висновки яких лягли в основу звинувачення голови політради партії "опозиційна платформа – за життя" Віктора Медведчука.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще