Інвестори відмовляються вкладати в Україну через наміри влади підвищити податки, прописані в законопроекті №5600. Про це повідомив «Капітал».

Також через проект, яким значно підвищуються податки, Україна вже почала втрачати інвестиції. Зокрема, за інформацією "Капіталу", топ-менеджмент "Арселор Міттал Кривий Ріг" Мауро Лангобардо повідомив, що компанія відмовляє від реалізації свого інвестиційного плану вартістю близько $1 млрд.

Нагадаємо, раніше "Арселор Міттал" повідомив, що планує провести масштабну екологічну модернізацію комбінату в Кривому Розі (колишня» Криворіжсталь") з метою знизити викиди вуглекислого газу в навколишнє середовище і зменшити витрати електроенергії. Але після того, як уряд подав до парламенту законопроект №5600 про підвищення податків для ряду галузей, а парламент прийняв у першому читанні, в компанії заявили, що відмовляються від своїх планів.

"Для нас воно (підвищення ренти на видобуток залізної руди — Ред.) створює додаткове фінансове навантаження при виробництві залізної руди і йде врозріз з можливістю інвестувати $1 млрд», — пояснив директор «Арселор Міттал Кривий Ріг» Мауро Лангобардо.

Раніше американська торгова палата (АСС) і Європейська Бізнес Асоціація закликали відхилити законопроект про податкові зміни (№5600) зазначивши, що його прийняття збільшить фіскальний тиск на бізнес і негативно вплине на економіку, а також погіршить інвестиційний клімат країни.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водночас член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що Україна вже втратила мільярди інвестицій через нескінченні податкові ініціативи уряду, і зараз з країни йдуть останні інвестори.