Перший трейдер відмовився оплачувати електроенергію державної компанії «Енергоатом» в рамках раніше підписаних контрактів.

Про це повідомило видання ExPro з посиланням на копію листа компанії «ДЕ Трейдинг» (ПАТ «Донбассэнерго»).

«У зв’язку з непередбачуваними обставинами, що виникли у ТОВ «ДЕ Трейдинг», просимо тимчасово призупинити продаж (відпуск) обсягів електроенергії, згідно Додатковою угодою, та відновити їх продаж після усунення обставин, що зумовили таке призупинення», - йдеться у листі трейдера до «Енергоатому».

Під непередбачуваними обставинами компанія вказує обвал оптових цін на електроенергію, які стали наслідком махінацій самих трейдерів.

Також компанія попросила не застосовувати до неї штрафні санкції.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

14 червня «Енергоатом» продав липневу електроенергію по 1,18-1,24 грн/кВт.год, зокрема, серед покупців була компанія «ДЕ Трейдинг».

2-3 липня через махінації наближених до НКРЕКП трейдерів ціни на електроенергію обвалилася до історичного мінімум 37,7 коп./кВт.год.

НКРЕКП відмовилася починати розслідування по факту махінацій трейдерів, які ЗМІ і народні депутати пов’язують з керівництвом комісії.