Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це розповів заслужений лікар України, священник Української Православної Церкви Ростислав Валіхновський у новому випуску циклу «Духовний імунітет».

«Ми часто чуємо сміх - чийсь, навіть власний - над чужими гріхами. Але ця псевдосолодкість від викриття чужої пристрасті насправді недовго підсолоджує душу - лише за мить ми впадаємо у той самий гріх, за який осуджували ближнього. Як застерігав преподобний Амвросій Оптинський, людина, яка бачить у комусь певний гріх, має ту саму проблему і в собі», - підкреслив отець Ростислав.

Священник зазначив, що людина, що осуджує інших, може згрішити сама і нагадав слова Господа з Євангелія від Матфія «Не судіть, щоб і вас не судили; бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам».

«Ось сьогодні ти - добрий, а завтра - з дуже хорошого став поганим. Або навпаки: зі злого ти перетворився в доброго...Весь земний шлях людини закарбовується в її пам’яті, і все, що ми тут, на землі, посіємо, те пожнемо у Царстві Божому. І дуже страшно, якщо наприкінці життя нас найбільш вражатиме список власних гріхів. Адже є такі речі, в яких навіть страшно зізнатися самим собі. Такі камені, що тягнуть на дно, є в кожної людини», - сказав Ростислав Валіхновський.

Священник-лікар пояснив, як необхідно ставитися до гріхів інших людей.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«Ми бачимо, що певна людина грішить, однак ми не можемо достеменно знати причини цього і наслідки. Ми не знаємо, як вона виховувалася, як вона зростала і духовно розвивалася, а головне - не знаємо, як вона кається у своїх словах і вчинках…У посланні апостола Павла до Галатів ми чуємо заповітні для нас слова з цього приводу, які просто не можна ігнорувати: «Браття, як людина й упаде в який прогріх, то ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти!» (Гал. 6:1) - підсумував отець Ростислав.