Міжнародна вертикально інтегрована група металургійних і гірничодобувних компаній "Метінвест" підписала меморандум про співпрацю з компанією Primetals Technologies, міжнародним лідером в області інжинірингу, будівництва та надання послуг для всього життєвого циклу обладнання підприємств металургійної промисловості.

Документ підписаний в ході першого Міжнародного форуму «Декарбонізація сталевої індустрії: виклик для України", передає портал Green Deal.

Сторони домовилися про реалізацію спільних проектів у галузі сталого розвитку галузі. До них відносяться спільні ініціативи в сфері науково-дослідних робіт в рамках фінансування Horizon Europe і дослідницького фонду вугілля і сталі, пов'язані з кліматичними та екологічними проблемами в сталеливарній промисловості.

Співпраця включає роботу над технологічними рішеннями, які можуть бути впроваджені на виробничих підприємствах «Метінвесту», а також над перспективними технологіями і рішеннями для всього ланцюжка поставок металургійної та гірничодобувної промисловості, щоб прискорити процес декарбонізації «Метінвесту». Сфери взаємного інтересу включають енергоефективне та інноваційне виробництво сталі на основі DRI (заліза прямого відновлення), уловлювання та утилізацію вуглецю та металургійного газу.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що група продовжує шукати можливості для досягнення вуглецевої нейтральності в майбутньому і розробляє детальну дорожню карту по скороченню
викидів СО2.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Ми вважаємо, що співпраця з таким досвідченим технологічним лідером, як Primetals Technologies, сприятиме досягненню проміжної мети декарбонізації і внесе значний внесок у досягнення кліматичної нейтральності з нульовими викидами парникових газів. Це і є головна мета Європейської "зеленого" курсу, яка відповідає зобов'язанням ЄС і України щодо глобальних кліматичних дій в рамках Паризької угоди», — сказав гендиректор.

У свою чергу виконавчий віце-президент і член правління Primetals Technologies Норберт Петермаєр констатував, що компанія є довгостроковим технологічним партнером "Метінвесту" з моменту його заснування.

"Ми пишаємося тим, що супроводжуємо "Метінвест" на його шляху до досягнення цілей з декарбонізації. За десятиліття інновацій, орієнтованих на клієнта, Primetals Technologies стала першопрохідцем в області революційних технологій, і ми впевнені, що таке партнерство допоможе сформувати майбутнє металургійного виробництва», — сказав Петермайер.

Primetals Technologies зі штаб-квартирою в Лондоні є світовим лідером в області інжинірингу, будівництва та забезпечення життєвого циклу підприємств металургійної галузі. Компанія пропонує повний комплекс технологій, продуктів і послуг, що включає інтегроване електрообладнання та автоматизацію, цифровізацію та екологічні рішення. Діяльність компанії охоплює кожен етап ланцюжка виробництва чавуну і сталі – від сировини до готової продукції – і включає новітні рішення для сектора кольорової металургії. Primetals Technologies-спільне підприємство Mitsubishi Heavy Industries і партнерів, в якому працює близько 7 000 співробітників по всьому світу.

Крім того, "Метінвест" підписав меморандум про співпрацю для
реалізації спільних проектів зі скорочення викидів парникових газів з K1-MET, провідним австрійським дослідницьким центром у сфері
металургія.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля і виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

У 2020 році виручка групи склала $10,5 млрд, а рентабельність за показником EBITDA – 21%.

Основними акціонерами "Метінвесту «є група» СКМ «(71,24%) і» Смарт-холдинг" (23,76%), спільно Керуючі компанією.