Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 16 липня відхилив прохання адвокатів Нікопольського заводу феросплавів залучити на їх бік детективів НАБУ при розгляді позову проти закриття справи "Роттердам+".

Про це пише Сегодня.

Відповідне рішення суд виніс на засіданні 16 липня, повідомляє кореспондент із зали суду.

У рамах розгляду справи про скасування рішення САП про закриття справи "Роттердам+", адвокати НЗФ подали клопотання про відвід судді ВАКС Катерини Широкої.

16 липня Вищий антикорупційний суд відмовив адвокатам заводу феросплавів у цьому. ВАКС ухвалив, що підстав для відводу судді немає.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу "Роттердам+". Перший раз справа була закрита ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і Вищим антикорупційним судом України.

Розслідування справи "Роттердам+" тривало понад 4 роки. За цей період було проведено більше ніж 10 державних і міжнародних експертиз, які підтвердили економічну і юридичну обгрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не було виявлено ані збитків від дії формули, ані потерпілих.