Юристи феросплавних заводів Ігоря Коломойського разом з активістами ЦПК і детективами НАБУ синхронно не з'явилися на засідання Вищого антикорупційного суду у справі «Роттердам+», через що випадково відкладено на 28 липня.

Про це свідчать підсумки судового засідання 21 липня, трансляція якого велася на офіційній YouTube-сторінці ВАКС.

Ні адвокати Нікопольського та Запорізького феросплавних заводів, ні представники ЦПК причини своєї неявки суду не повідомили.

Синхронно з адвокатами феросплавних заводів Коломойського, на суд не з'явилися і детективи НАБУ, які до цього протягом року не пропустили жодне засідання по темі «Роттердам+».

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Слідча суддя оголосила про неможливість розгляду скарги заводів Коломойського і ЦПК без присутності самих скаржників.

Раніше повідомлялося, що 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу «Роттердам+». Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені офісом генерального прокурора та вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи " Роттердам»" тривало більше 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не було встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.