Підприємства олігарха Ігоря Коломойського з самого першого дня були замовниками кампанії щодо дискредитації формули «Роттердам+».

Про це заявив колишній голова НКРЕКП і колишній підозрюваний у справі «Роттердам+» Дмитро Вовк.

«Вони були замовниками всієї цієї справи: спочатку займалися дискредитацією, потім займалися спробами оскарження в суді – і всі ці спроби були невдалі. Потім уже перейшли до використання правоохоронних органів», – заявив Вовк в ефірі телеканалу «Прямий».

За його словами, справа із самого початку була політизована. На його думку, ціль Коломойського – зберегти тему «Роттердам+» в медійному полі, щоб і далі тероризувати в тому числі колишнього президента Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для цього Ігор Коломойський вступив в змову з детективами НАБУ, діючи з ними повністю синхронно. «Ця справа дає можливість виявити дуже широке коло прихованих агентів впливу Коломойського», - додав Вовк.

Нагадаємо, 20 травня САП уже в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.