Ми не одні такі у світі, і нам потрібен світовий досвід вирішення конфліктів. Він може бути болючим, не таким, яким це бачить наше уявлення. Можливо, доведеться від чогось відмовитись. Так сказав філософ і мандрівник Євген Іхельзон. У програмі Олексія Толкачова «БДСМ Україна» він висловився про те, як ставитися до російської анексії Криму.

Філософ наводить історичні паралелі між подіями у Криму та подіями в Китаї.

«Свого часу китайські війська увійшли в Тибет у 1959 році, почалася війна. З того часу Китай був під санкціями всього світу. В певний момент, коли прийшов Ден Сяопін і поміняв економічний курс, Китай перестав бути країною-ізгоєм. Вони подолали санкції, а проблема так і не вирішена. Просто на неї тепер не звертають увагу», - розповідає Євген Іхельзон.

Китай був другом всім Штатам, у тому числі Радянському Союзу.

«Тепер у світі знов починається антикитайська риторика, на чолі якої стоять Сполучені Штати. Відновлюється велика торговельна війна, згадують про Тибет, Тайвань і про Уйгурію, і про всі ці речі, які дратують світове суспільство», - коментує експерт.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він вважає, що політика України від цього не має мінятися. Потрібно дочекатися вдалого моменту, аби вирішити проблему повернення Криму політичними методами.

«Не можна здаватися. Треба казати, що це наш Крим і він буде нашим. Ми просто чекаємо моменту, коли ми цим скористаємось, і Крим буде знову наш. Але треба розуміти, що для світу ця проблема не в першій десятці», - робить висновок Євген Іхельзон.

Нагадаємо, Світ повстав проти фестивалю собачого м'яса в Китаї: пустять під ніж 5000 чотирилапих.

«Знай.ua» писав, що Про дачу доведеться забути — українцям заборонили мати нерухомість в окупованому Криму.