Одесити, які приходили на іподром цілими сім'ями, змогли не тільки насолодитися захоплюючим видовищем, а й спробувати справжній узбецький плов, яким спонсори однієї з скачок пригощали всіх абсолютно безкоштовно.

На жаль, через пандемію спортсменам довгий час доводилося змагатися при порожніх трибунах, а тепер, коли всі обмеження зняті, сильна спека також завадила заповнити всі глядацькі місця. Тим не менш, головні завсідники і любителі кінного спорту не змогли залишитися в цей день вдома.

скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ
скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ

Починаючи з 13:00 з інтервалом в півгодини було проведено одинадцять скачок, в кожній з яких взяло участь від 4 до 8 коней. Всі вони були по своєму цікаві і особливі, так як в них брали участь коні різних груп і жокеї різного рівня майстерності.

До слова, роль у жокеїв на скачках напевно не менш важлива, ніж у коней. Адже треба не просто зуміти змусити коня мчати швидше суперників, але і зберегти йому сили в першій частині треку, щоб його вистачило на фінальний ривок.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами майстра-жокея Андрія Бебешка, з яким нам вдалося поспілкуватися, крім фізичної форми, необхідної в кожному спорті, потрібно ще мати "почуття пейса".

"Це означає Відчувати наскільки Кінь може розвинути свою швидкість, і скільки вона може дотягнути. Це не так, як машина: сів, дав в підлогу, і вона поїхала. Тут треба відчути наскільки її вистачить", - розповів нам жокей.

Андрій Бебешко і його 6-річний кінь Джет Стрім під №6 в цей день брали участь у другому стрибку під назвою "в ім'я Господа світів". Це була спонсорська іменна стрибка, організована київським адвокатом Минтаевым Магомедом Умаровичем в честь пам'яті його брата Минтаева Насрудина Умаровича – чемпіона СРСР з вільної боротьби, активного учасника ліквідації аварії на ЧАЕС. З цього ж приводу спонсор пригощав всіх бажаючих справжнім узбецьким пловом.

скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ
скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ

Незважаючи на те, що Джет Стрім цілий рік не брав участі в скачках, а через помилку технічного персоналу стартанул самим останнім, на фініш він прийшов у першій трійці, відставши на частки секунди від першого і другого місця.

"Хотів би подякувати одному з кращих тренерів в СНД Яг'яєва Міхтата Костянтиновича і всю команду за виконану роботу, яка безцінна. Удачі у всіх благих починаннях", - оцінив це досягнення команди власник Джет Стріма Мінтаєв Магомед Умарович.

скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ
скачки на Одеському іподромі \ фото Бессарабія Інформ

Він також висловив подяку організатору міжнародних скачок чистокровних верхових порід коней на Одеському іподромі.

"Користуюся нагодою хотів подякувати головному організатору міжнародних скачок чистокровних верхових порід коней на Одеському іподромі, в особі Згари Костянтина Костянтиновича, який зробив великий внесок у розвитку кінного спорту в Україні, а також жокей-клуб "Україна", який гідно заявив про нашу країну на міжнародній арені. Приклад Костянтина Згари яскраво показує і прищеплює не тільки інтерес але і любов даному виду спорту. Я з честю прийняв від нього естафету проведення спонсорських іменних скачок і хотів би, щоб це було хорошою традицією на благо розвитку національного кінного спорту. А той факт, що ці заїзди ми присвячуємо пам'яті найближчих наших людей, нехай буде підтвердженням того, що ми дійсно в цю справу вкладаємо душу. Від благодійності ще ніхто не збіднів. Цінні слова, коли вони підтверджені справами. Цей стрибок я посвітив на честь пам'яті про мого рідного брата Мінтаєва Насрудіна Умаровича-чемпіона СРСР з вільної боротьби, який був активним учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, гідного Сина Свого народу. Він для мене був батьком, братом і другом в одній особі, його вчинки, життєвий шлях завжди були чітким підтвердженням його як справжньої, чесної особистості", – розповів Магомед Умарович.

Відзначимо, що в цей день також відбувся стрибок на Приз Конституції України.

Наступні випробування пройдуть на Одеському іподромі 7 серпня, одне з яких буде на приз жокей-клубу "Україна".

Не відмовляйте собі в задоволенні і приходьте подивитися на цей цікавий вид спорту. Для тих, хто боїться спеки відзначимо, що глядацькі трибуни захищені від сонця надійним дахом, а на території працює кафе, в якому можна придбати морозиво і прохолодні напої.