Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це Митрополит Онуфрій сказав у випуску «Слово Предстоятеля» на телеканалі «Інтер».

Блаженніший пригадав історію з життя про те, яке значення для людини мала скорбота.

За його словами, в духовній семінарії працювала благочестива дівчина. Якось вона поверталася додому в електричці. У тамбурі їхала компанія молодиків. Один з юнаків підійшов до дівчини і почав її вмовляти вийти з ним.

«Дівчина відчула щось недобре і відмовилася. Тоді хлопець вийшов у тамбур, поговорив зі своїми друзями і, зайшовши до вагону, почав її вже рішуче вмовляти вийти, злим голосом став кричати: «Ти знаєш, я тебе програв у карти, я повинен тебе вбити. Якщо ти не хочеш вийти, то я зроблю з тобою це тут». Він поліз у кишеню і витяг ніж. – Весь народ мовчав, бо всі були у страху й тремтіли. Дівчина, побачивши, що в неї крайнє становище, як вміла, стала молитися Богові. Вона пообіцяла: «Господи, якщо Ти мене збережеш від смерті, то обіцяю своє життя присвятити Тобі на служіння». Тут цього хлопця охопив страх і він наче зацепенів, не міг поворухнути ні рукою, ні ногою. «Що ти зі мною зробила? Якщо я тебе не вб’ю, то мене вб’ють друзі», – закричав він. Компанія молодиків зайшла до вагону, взяла його під руки і вивела зі словами: «Ну досить, підемо». Не відомо, що сталося потім із тим хлопцем. Дівчина повернулася додому в тремтінні. До батьків якраз завітав наречений просити її руки. Дівчина з тремтінням розповіла всю історію, яка з нею сталася, та відмовилася одружуватися. Вона стала інокинею і присвятила своє життя Богу», – розповів про такий випадок архіпастир.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Предстоятель УПЦ відзначив, що через скорботу Бог привів дівчину до більш досконалого духовного життя, та не виключив, що дехто може обуритися, мовляв, «якщо Бог є любов, то чому так жорстоко відноситься до Свого творіння». «Дійсно, Бог є любов, і все, що Бог робить, є любов. Але любов – це не потурання людським немочам», – пояснив він.

Владика зазначив, що був свідком того, коли батько ставав спортивним тренером для своєї дитини. Виховував дитину у строгості, вимагав дотримуватися суворої дієти, змушував тренуватися до упаду.

«Та дитина, яка пам’ятала, що батько так робить із любові, ставала чемпіоном. А та дитина, яка вважала, що це жорстокість батька й не слухала його, не ставала чемпіоном. Господь хоче, щоб всі були духовними чемпіонами. Тому попускає скорботи, труднощі в житті, щоб через їх подолання, через їх терпіння приходили до досконалої ступеня духовної досконалості. Добре завжди здобувається важким трудом і подвигом, недобре, зле саме липне до людини. Будьмо добрими, вдячними за все, що Бог нам попускає. І Бог через скорботи, труднощі зробить чемпіонами, зробить більш духовно досконалими», – підсумував Митрополит Онуфрій.