Оригінал - на сторінці Рената Кузьміна в Facebook

Як і слід було очікувати, обіцяна Мар'яною Безуглою онлайн конференція ТСК у справі "вагнерівців" не відбулася, як, втім, і чергове засідання комісії. Мар'яна повідомила, що наступна онлайн конференція або засідання ТСК можливо відбудеться 23.08.21. Але це не точно. На сьогоднішній день проекти підготовлених мною дев'яти запитів про надання інформації та необхідних документів керівником ТСК не підписані і не направлені адресатам. Безугла категорично відмовилася направляти Запити компетентним органам США, Білорусії та Росії, а запити в офіс Президента України обіцяє підписати тільки після того, як за них проголосують члени ТСК після виходу з відпусток.

Таким чином, ні підготовлений мною проект плану роботи ТСК у справі "вагнерівців", ні проекти запитів про надання необхідної інформації комісією не розглянуті, не узгоджені і не затверджені.

Таким чином Комісія гарантовано витратить даремно чотири місяці з шести, відведених Радою до першого звіту ТСК, а він, як відомо, призначений на листопад. ТСК фактично відновить свою роботу лише у вересні, тобто за два місяці до дня, в який потрібно надати Раді звіт про результати розслідування. Відповідно до Закону про ТСК, ненадання звіту тягне за собою припинення діяльності Комісії.

З такою організацією роботи звітувати комісії буде нічим. Не складно уявити реакцію української та міжнародної спільноти на такий ганебний результат розслідування справи "вагнерівців". Комісію звинуватять у саботажі розслідування і в умисному приховуванні злочинців, які зірвали спецоперацію із затримання найманців. Такими злочинцями прогнозовано назвуть керівника офісу Президента і самого Президента. Це може стати початком імпічменту. Схоже, діяльність ТСК Безуглої розслідуватиме вже інша комісія, створена новою Радою.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Я в черговий раз закликав керівника ТСК організувати ефективну і якісну роботу комісії і приділити розслідуванню справи "вагнерівців" найпильнішу увагу. На жаль, мій заклик залишився непоміченим. Публікую проекти запитів ТСК, які Безугла проігнорувала. Як бачите, Слуги народу, а їх в Комісії більшість, не просто відмовляються розслідувати справу "вагнерівців", вони роблять все для того, щоб злочинці уникли кримінальної відповідальності за скоєне.