Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це повідомив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) на брифінгу після закінчення Хресного ходу у Києво-Печерській лаврі.

«Ми бачимо, що було набагато більше людей, ніж у 2019 році. Тому, за нашими приблизними підрахунками - понад 350 тисяч хрестоходців. Це дійсно велика кількість людей, яка свідчить про відданість українського народу тому вибору, який зробив святий князь Володимир», - сказав митрополит Антоній.

Він також зазначив, що «кожен, хто бере участь у Хресному ході, свідчить світу і Богу свою відданість канонічній Українській Православній Церкві».

«Ми були учасниками великої події, яка хоч і повторюється щороку, але кожного разу переживається по-особливому. Цей Хресний хід присвячений Дню Хрещення Русі і проходить напередодні свята на честь рівноапостольного князя Володимира. Це дійсно особливі почуття, коли пліч-о-пліч ідуть люди різного віку, з різних регіонів нашої Батьківщини, і в їх устах не політичні гасла, а молитва - щира молитва за свою Вітчизну, за свій народ і за свою Православну Церкву».

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Києві на Володимирській гірці відбувся молебень Української Православної Церкви на честь Дня Хрещення Русі, у якому взяли участь сотні тисяч православних віруючих. Після молебну відбувся Всеукраїнський Хресний хід, який пройшов від Володимирської гірки через Європейську площу і вулицю Грушевського - у Києво-Печерську лавру.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Для спільної молитви у День Хрещення Русі віруючі прибули з усіх регіонів України, підтверджуючи свою вірність Богу, своїй Батьківщині і Предстоятелю.

В урочистостях також взяли участь делегації Помісних Православних Церков - Антіохійської, Сербської, Чеських земель і Словаччини, представники державної влади і сотні тисяч віруючих

Великий Хресний хід очолили чудотворні ікони і святині з усіх куточків України - Почаївська, Любецька, Зимненська, Касперовська ікони Божої Матері, ковчег з мощами святого князя Володимира та інші святині.