Претендент на посаду голови УЗ сплив у розслідуванні СБУ у зв'язку з торгівлею вугілля з ОРДЛО.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У розслідуванні Служби безпеки України щодо поставок вугілля з ДНР і ЛНР спливла компанія екс-голови Центру транспортної логістики і нинішнього радника в.о. голови правління Укрзалізниці Івана Юрика Сергій Підгородецький.
Згідно з офіційною декларацією Сергія Підгородецького, його дружина володіє 50% польської компанії Karlen Trade Spolka Z OO. У свою чергу, згідно з офіційними польськими реєстрами, через дану компанію вугілля з Донбасу йшло транзитом через Україну до Польщі.
За даними джерел, Підгородецькому і його дружині можуть пред'явити звинувачення через контракт на 22 500 тонн з ТОВ «розріз Червоний Вуглекоп» (РФ). СБУ вважає, що вугілля було видобуто в ДНР, а супровідні документи підроблені в тому числі за сприяння українських залізничників.
Нагадаємо, Підгородецького звільнили з УЗ в 2019 році, але нещодавно він повернувся в якості радника з вантажоперевезень нинішнього в.о. голови компанії Івана Юрика. Більш того, до останнього часу він розглядався одним з кандидатів у члени правління залізничної монополії, що відповідає за вантажоперевезення.