Українці можуть заплатити з "власних кишень" кругленьку суму за корупцію в оточенні екс-президента Петра Порошенка у резонансній справі з торгово-розважальним центром SkyMall.

Про це повідомила народний депутат Верховної Ради, член Національної ради з питань антикорупційної політики Галина Янченко в інтерв'ю «Хвилі».

Народний депутат розповіла, як через політичну корупцію в Україні, десятками років не вирішувалася справа зі SkyMall. В результаті Україна може не тільки потрапити в міжнародний скандал, а ще й потрапити на гроші.

За словами Янченко, після невдалих спроб домогтися справедливості навіть в іноземних юрисдикціях, Естонський інвестор подав справу в арбітраж в Штатах.

«На сьогодні вже цей арбітраж прийняв документи. Є досить серйозні ризики, що Україна буде втягнута в Міжнародний арбітраж», – зазначила вона.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

А от ціна політичної корупції та бездіяльності правоохоронної системи та прокуратури, як пояснила депутат, обійдеться українцям у 750 млн доларів.

"Це означає, що фактично кожен українець буде змушений заплатити за корупцію в оточенні Порошенка по 500 грн з власної кишені. Ось у тебе сім'я з 4 чоловік, ви заплатите 2000», – пояснила Янченко.

На даний момент у справу включилася парламентська спецкомісія, і вона знаходиться на розгляді в Міністерстві юстиції.

Янченко підкреслила, що це останній шанс врятувати Україну від міжнародної ганьби, а українських платників податків від грошового «попадалова».

«У Мін'юсті є така спеціальна структурна одиниця, яка намагається врегулювати доарбітражні суперечки. Тобто, за міжнародним правом, кожній країні дається півроку для того, щоб спробувати до початку арбітражу врегулювати мирно цю історію. Це останній шанс для України. Тобто, на сьогоднішній день фактично Мін'юст-це останній шанс врегулювати справу, врятувати Україну від просто ганьби і міжнародної ганьби. Врятувати українських платників податків від грошового "попадалова", – резюмувала вона.