Вищий антикорупційний суд відхилив вже другу спробу Ігоря Коломойського зняти з розгляду справи «Роттердам+» неугодну їм суддю.

Заводи Коломойського разом з детективами НАБУ намагалися шляхом маніпуляцій передати слухання їх скарги проти закриття справи «Роттердам+» іншому судді.

Попередня спроба вплинути на призначення суддів феросплавам заводами робилася 21 липня.

Тоді ВАКС також визнав вимоги заводів Коломойського необґрунтованими.

На думку адвокатів сторони захисту, ВАКС в черговий раз вказав на те, що ця гілка антикорупційної системи є оплотом дотримання законодавства в Україні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу «Роттердам+». Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені офісом генерального прокурора та вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи "Роттердам+" тривало більше 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не було встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.