Ціна на нафту "Укрнафти" розраховується на підставі вартості в порту Роттердам плюс транспортні витрати на доставку в Україну.

Про це повідомив глава ПАТ «Укрнафта» Олег Гез в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

"Наша нафта на родовищі оцінюється за вартістю нафти в порту Роттердама, і до цієї ціни потрібно додати ще транспортні витрати і ПДВ», - повідомив він.

Оскільки в ціні вже закладені логістичні витрати на доставку нафти з порту Роттердам в Україну, експортувати таку нафту вже нерентабельно, зазначив Гез.

«Ми цю нафту ніколи на експорт не зможемо продати, оскільки ніхто її за такою ціною не візьме. Там вже додаткова дельта на логістику в ціні закладена. Було дуже багато дискусій з урядом, що цю систему потрібно міняти. Але поки ми там, де ми є", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці липня НАК "Нафтогаз України «продав український бензин зі свого Шебелинського НПЗ за ціною Роттердам+ $23/т.АТ» Укрзалізниця" в липні придбала дизельне паливо у Кременчуцького НПЗ за ціною в порту Роттердам + $50 на тонні.

"Бензинова" формула є ідентичною до формули на вугілля " Роттердам»", яка діяла з 2016 по 2019. Обидві вони засновані на котируваннях палива в порту «Роттердам+» витрати на доставку до споживача в Україні.