Слов'янська ТЕС компанії "Донбасенерго" 3 серпня повністю зупинена через аварійний ремонт на енергоблоці №7.

Це третє відключення станції за останні півроку.

В цілому, станом на 3 серпня, в аварійному ремонті знаходиться 13 енергоблоків ТЕС. Ще 14 блоків ТЕС і ТЕЦ не можуть працювати через відсутність газу і вугілля.

Відключено від енергосистеми 4 блоки АЕС (2 на капітально, 1 На Середньому і 1 на поточному ремонті). Ще один турбогенератор блоку №2 Рівненської АЕС залишається в резерві після аварії на підстанції 330 кВ у Рівному.

Нагадаємо, на початку липня загострилася криза на енергоринку через маніпуляції трейдерів. Запаси вугілля в місяць впали до рекордно низьких 950 тис. т, а третина енергоблоків державних ТЕС зупинилися через брак вугілля і газу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ціни на електроенергію протягом останніх 4 місяців штучно перебували на рівні нижче собівартості виробництва, позбавило реальних виробників кошти на закупівлю палива та проведення ремонтів.