Ексзаступник міністра освіти та науки Роман Греба в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чи є пропагандою розміщення інформації про ЛГБТ у шкільних підручниках.

Роман Греба зазначив, що існує багато пліток щодо пропаганди ЛГБТ у шкільних підручниках.

“В міністерстві я колись відповідав за гендерну рівність, але дуже часто її ототожнюють з ЛГБТ і так далі. В книжках, я про цю конкретно ситуацію не знаю, але є різні перекоси… Коли покликання жінки — варити борщі і чекати чоловіка вдома. Це інша сторона медалі. Є от такі два непримиренні табори: я вважаю, що з одного боку це прогресивно-проєвропейська, та частина суспільства, і патріархально-консервативно налаштована. Там, де є тільки виключно традиції. Тільки виключно тато, мама, і ніяких не може бути відхилень. Але світ — він багатогранний”, - сказав Греба.

Він зазначив, що вони не захищають ЛГБТ, а просто намагаються дати рівні права всім, навіть людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

“Якщо людина ЛГБТ — нехай собі буде ЛГБТ. На неї не мають показувати пальцями і казати: ти не такий, іди “повісся”. А дуже часто так буває з такими людьми. Мова йде тільки про те, щоб дати рівні можливості… Це не можна пропагувати. Якщо ми беремо навіть ЛГБТ, якщо середній відсоток це 3-5% від усього населення — то він так і буде. Скільки не показуй фільми про щось, все одно — якщо ти жінок любиш, ти будеш любити жінок. Якщо ти любиш чоловіків — ти будеш любити чоловіків”, - додав Роман Греба.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Він зазначив, що дітям закладається толерантне ставлення до всіх, незалежно від того, це людина з обмеженими можливостями чи ЛГБТ.

“Дітям не кажуть: “Слухай, ти, коли виростеш, ти подумай, ти одружишся з хлопчиком, чи з дівчинкою? Давай краще одружишся з хлопчиком. Вони кращі”. Такого нема. І тільки якщо з’являється таке вкраплення десь в підручнику — одразу виникає грандіозний скандал”, - підкреслив Греба.

Як повідомляв Знай.ua, Melovin поцілував хлопця з дівчиною на Atlas Weekend і підняв прапор ЛГБТ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання.