Оригінал - на сайті "Кореспондент"

Судді Печерського та Київського апеляційного судів, які з благословення Банкової влаштовують судилище над лідером опозиції Віктором Медведчуком, очевидно, поки не усвідомлюють, наскільки кривою доріжкою вони йдуть. Адже вже найближчим часом вони можуть втратити статус "осіб, наближених до імператора", і перетворитися на втікачів, судорожно намагаються знайти містечко в світі, де їх не зможуть знайти і покарати за всією суворістю закону.

Свого часу і Інна Отрош, і Антон Чернушенко, колишні голови Печерського райсуду Києва та Київського апеляційного суду, і Родіон Кірєєв, колишній суддя Печерського райсуду, і екс-голова Дніпровського райсуду столиці Микола Чаус були впевнені, що вони всесильні і можуть виносити будь-які рішення, які йдуть врозріз не тільки з законами України, а й зі здоровим глуздом. Однак після зміни влади в країні швидко злетіли зі свого п'єдесталу і з ганьбою втекли з України.

Сьогоднішні судді з успіхом повторюють долю своїх попередників, підігруючи Зеленському і продовжуючи репресії щодо Віктора Медведчука. Ось тільки вони забувають про одне: Зеленський - не назавжди. У країні все більше людей незадоволені його діями, які спрямовані на знищення економіки і соціальної політики. А що буває після того, як люди виходять на Майдан - ми всі чудово пам'ятаємо. Однак втекти в Росію, як це вийшло у Отрош і Кірєєва, повторити їх шлях, у них не вийде. Та й в Європі отримати статус, який не дозволить їх повернути в Україну, їм буде проблематично. Адже Віктора Медведчука, на відміну від Зеленського, світові лідери поважають. Тому жодна країна в світі їх точно не вкриє, і вони дадуть відповідь за всі свої діяння.

Тому поки ще судді Вовку залишається пригадувати, як махати сапкою в городі, доглядати десь хатинку, та приміряти коротенькі шортики. Чаусу вони дивно йдуть. Адже єдиний шанс для нього, та й усіх інших - це поховатися в якомусь глухому селі і не висовуватися найближчі років 50. І то, навряд чи це допоможе, оскільки команда професіоналів, яку приведе з собою Віктор Медведчук після зміни влади, коли Зеленський зі своїм "другом корупційних схем" Єрмаком постануть перед законом, знайде їх усіх.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще