Оригінал - на сайті "Кореспондент"

Прочитала матеріали колег-журналістів про те, як нинішній заступник голови офісу президента Андрій Смирнов особисто допомагав екс-голові Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу втекти з країни. Не в такому і Далекому 2016 році Смирнов ховав горе-суддю в підземному паркінгу відомого ЖК столиці, а потім допоміг йому виїхати в Молдову. І тут я згадала старий жарт радянського генпрокурора про те, що"головне, в ході слідчих дій не вийти на самих себе".

Тільки проблема Смирнова в тому, що вищим Антикорупційним судом задокументовано, що саме він, будучи на той час адвокатом, був співучасником втечі колишнього голови Дніпровського райсуду Чауса. Отже, і сьогодні зобов'язаний розділити з Чаусом долю і сидіти поруч за гратами в залі суду.

Виходить, що спочатку спрямоване на дискредитацію Порошенка повернення Чауса зіграло злий жарт з самим Зеленським і наближеним до нього Смирновим. Але це й не дивно, на Банковій не привчені думати Далі одного ходу вперед.

Тепер Смирнову терміново потрібно було перейти до плану "Б" і рятувати свою шкуру, відхрещуючись від будь-яких спільних справ з Чаусом. Що він і зробив. Адже рано чи пізно слідство все-таки вийде на Смирнова, і його притягнення до відповідальності кине тінь на всю "зграю" Єрмака.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Далі-більше. Негласно Смирнов - " смотрящий "за судами в офісі Зеленського, а за сумісництвом-управляє роботою свого адвокатського бюро"Смирнов і партнери". Тут не потрібно мати юридичну освіту, щоб скласти "два плюс два" і зрозуміти, хто весь цей час протягував через суди потрібні рішення за вигідними для своєї контори справах.

Далі фіксуємо другий, але ще більш абсурдний факт. "Торговець посадами" Єрмак, мабуть, не просто за гроші, а за дуже великі гроші, примудрився людини з такою заплямованою репутацією, як у Смирнова, призначити в робочу групу з питань реформування кримінальної юстиції в Комісії з питань правової реформи. Таким призначенням він фактично "пустив козла в город". А Смирнов, користуючись моментом, спритно налагодив роботу всіх ланок корупції в судовому секторі.

Тепер Чаус своїм феноменальним поверненням фактично влаштував своєрідний іспит на вошивість для правоохоронних органів і судової системи.

За законом Смирнов повинен сидіти. По факту, сподіваюся, опиниться за гратами.