НАК " Нафтогаз України «заробив додатково $1 млн за рахунок продажу річного обсягу українського бензину з Шебелинського НПЗ (Харківська обл.) за формулою, заснованою на принципі»Роттердам+".

Про це говоривши у повідомленні дочірньої компанії НАКу»Укргазвидобування".

» Шебелинський НПЗ за результатами річних біржових торгів з продажу бензинів отримав додатковий дохід у розмірі понад $1 млн.додатковий заробіток вдалося отримати за рахунок поліпшення ціни і зміни структури реалізованих нафтопродуктів", - повідомили в компанії.

Держкомпанія підкреслила, що ціноутворення за довгостроковими контрактами на бензини Шебелинського НПЗ здійснювалося за формулою з прив'язкою до середнього значення котирування Argus Eurobob Oxy FOB Rotterdam Barges (порт Роттердама).

За цією формулою "Нафтогаз" продав 145,5 тис. тонн бензину А-92 і А-95.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці липня НАК "Нафтогаз України «продав український бензин зі свого Шебелинського НПЗ за ціною Роттердам+ $23/т.АТ» Укрзалізниця" в липні придбала дизельне паливо у Кременчуцького НПЗ за ціною в порту Роттердам + $50 на тонні.

"Бензинова" формула є ідентичною до формули на вугілля " Роттердам»", яка діяла з 2016 по 2019. Обидві вони засновані на котируваннях палива в порту «Роттердам+» витрати на доставку до споживача в Україні.