ДТЕК Дніпровські електромережі планує до кінця року завершити реконструкцію близько 250 кілометрів електричних ліній.

Завдяки проведеним роботам мешканці області отримають надійне та сучасне джерело електроживлення. У компанії кажуть, що це технічне оновлення стало можливим завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів в 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму в 2021 році на 34% в порівнянні з 2020 ці кошти спрямовуються на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб регіону і його жителів.

Реконструкція стосуватися ліній середнього і низького рівня напруги. Тобто тих, які безпосередньо відповідають за наявність електричного струму у жителів Дніпропетровської області, підприємств і організацій. Зараз компанія повністю реконструювала 55 км ліній електропередач, а також 24 трансформаторні та розподільні пункти. Всього в 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі планують повністю замінити понад 249 кілометрів ліній електропередачі і 108 розподільних пунктів і трансформаторних підстанцій. Для порівняння, в 2020 році компанія мала можливість оновити тільки 71 розподільний пункт.
Збільшити обсяги коштів, компанія інвестує в проекти повної заміни енергообладнання стало можливим завдяки переходу компанії на стимулюючий інвестиції RAB-тариф. Він дозволив збільшити інвестиційну програму ДТЕК Дніпровські електромережі на 34% порівняно 2020 роком - з 753 млн до 1 млрд грн.
При проведенні реконструкції електроліній фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять повну заміну електричного дроту. Якщо це кабельна лінія, то під землею заново, замість старого зношеного кабелю прокладають абсолютно новий і сучасний. З поліпшеними характеристиками ізоляції і пропускної здатності. Якщо реконструюють повітряну лінію, то монтують нові безпечні самонесучих ізольованих проводах (СІП) і, в разі необхідності, проводять заміну електричних опор.
Наразі роботи з оновлення тривають. По їх завершенню компанія обов'язково проведе повне відновлення благоустрою територій, де вони відбувалися і технологічно вимагали демонтаж дорожнього покриття, розкриття газонів тощо.