Рішення Ради нацбезпеки і оборони тимчасово покласти обов'язки голови правління «Укрзалізниці» на міністра інфраструктури Олександра Кубракова не вирішить проблему корупції на підприємстві.

Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат України Сергій Шахов.

За його словами, депутати від «Нашого краю» з трибуни Верховної Ради не одноразово зверталися до правоохоронних структур з вимогою припинити безпрецедентну корупцію та відверте розкрадання коштів на «Укрзалізниці».

«Тільки за минулий рік, за висновками ТСК, компанія через корупцію втратила 8 млрд грн. Та замість розслідувань та вироків, РНБО тимчасово передала правління «Укрзалізниці» міністру інфраструктури, що створює лише небезпечний прецедент узурпації влади», — наголосив Сергій Шахов.

Як наголосив нардеп, «Наш край» закликає владу не заграватися у «тимчасові адміністрації», а натомість провести відкритий публічний конкурс на посаду керівника «Укрзалізниці». Крім того, слід ввести ефективну систему мотивації, коли керівництво держпідприємств отримуватиме премії пропорційно прибуткам компанії у розмірі не більше 1% від чистого доходу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Рада нацбезпеки та оборони доручила Кабінету міністрів покласти обов'язки голови правління «Укрзалізниці» на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.