Відключень споживачів від електроенергії через брак вугілля в опалювальний сезон 2021-2022 років не буде.


Про це йдеться в статті видання «Економічна правда».

«До опалювального сезону компанії завезуть необхідний обсяг палива. Відключень точно не буде. Якщо не куплять, то самі і постраждають, бо втратять кошти», – приводить видання слова директора науково-технічного центру "Психея" Геннадія Рябцева.


Співрозмовники ЕП наголошують, що попри проблеми із запасами вугілля віялових відключень під час опалювального сезону не буде.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«У крайньому випадку доведеться повертатися до комерційного імпорту електроенергії з Росії та Білорусі, проти чого категорично виступає ДТЕК Ахметова», - зазначає видання.


Компанія ДТЕК, за інформацією видання, планує імпорт вугілля з Польщі, Казахстану і США.

«Ведемо перемовини з постачальниками з Польщі, Казахстану, США. Незважаючи на підвищений попит на вугілля на світових ринках, ми вже починаємо його імпорт. Перша партія з Казахстану вже в дорозі", – повідомив ЕП генеральний директор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв.

Нагадаємо, в липні енергоблоки державної і приватної генерацій були змушені зупинити свою роботу через нестачу палива. У той же час ТЕС «ДТЕК Енерго» в липні майже вдвічі збільшили середньодобовий обсяг відпуску електроенергії в порівнянні з червнем та виробили 2,3 млрд кВт*г.


Для цих потреб було використано понад 1,2 млн тонн вугілля. При цьому, ціна електроенергії не покривала навіть собівартість вугілля.