Генеруючі компанії, що валяють тепловими електростанціями, почали активно контрактувати імпортне вугілля для проходження осінньо-зимового періоду.

Про це повідомив колишній радник міністра енергетики, експерт Сергій Чех.

"Поставка вугілля на ТЕС залежить від обсягу видобутку і платоспроможності станцій для його закупівлі по імпорту. Зараз імпортувати вугілля - це правильне рішення і ТЕС посилено прораховують перспективи поставок аж до квітня», - повідомив експерт в ефірі телеканалу «Україна24».

Раніше компанія ДТЕК повідомила про укладення Домовленості про постачання 350 тис.т вугілля з Польщі до січня 2022 року включно.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також йдуть переговори про укладення довгострокового контракту на поставку вугілля з Казахстану.

Нагадаємо, в травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості закуповувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту. За минулі вихідні запаси вугілля на ТЕС збільшилися на 22400 тонн (3,1%).