Українські вогнеборці, які за підтримки групи "Метінвест" Ріната Ахметова поїхали до Греції допомагати країні боротися з масштабними лісовими пожежами, врятували два населених пункти - Спатарі та Метохи, пише УНІАН.

Загін Державної служби України з надзвичайних ситуацій у складі 100 осіб, успішно виконавши покладене на них завдання з тушіння лісових пожеж у Греції, повернувся додому, приземлившись у київському аеропорту "Жуляни" у понеділок, 16 серпня.

"Зведеним загоном ДСНС ліквідовано окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тис. метрів, глибиною до 60 м, ліквідовано низову пожежу на площі 1,7 га та верхову площею 350 кв. метрів, врятовано 2 населених пункти Спатарі та Метохи", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Зокрема, у зазначених населених пунктах українські пожежні врятували 27 житлових будинків, культову споруду, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець, а також 23 гектари оливкового та інжирного саду.

Переліт українських рятувальників став можливий завдяки українській промисловій компанії "Метінвест", яка оперативно включилася в процес і оплатила рейс літака в обидві сторони.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще