Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Віруючі канонічної Української Православної церкви виступили проти приїзду Константинопольського Патріарха Варфоломія до Києва на День Незалежності. Відео масових мітингів з різних міст України з'явилися в Інтернеті.

На думку віруючих, зараз Україна переживає другий церковний розкол за останні 30 років-віруючих знову позбавляють права молитися і відвідувати храми, відновлені їхніми предками , а особисту відповідальність за те, що відбувається несе Патріарх Варфоломій:

"Саме його політичне рішення дати Томос спровокувало хвилю релігійних конфліктів і захоплень храмів. Вже тисячі людей постраждали, сотні отримали каліцтва і травми", - розповідають пастирі УПЦ.

Віруючі в усіх куточках України провели серію акцій, на яких зажадали припинити церковні конфлікти і виступили проти візиту Патріарха Варфоломія до Києва на День Незалежності. Зокрема, участь у багатолюдних акціях протесту взяли парафіяни Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської лаври, Свято-Успенської Святогірської лаври, Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві, Софронієво-Молченської Печерської пустині та ін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Під час акцій віруючі зверталися до Патріарха Варфоломія із закликами: "Руки геть від святих лавр", " Святий князь Володимир, захисти нас від Варфоломія!", "Патріарх Варфоломій! Ми, православні України, Вас не чекаємо!", "Князь Володимир об'єднав хрещенням-Варфоломій розділяє Томосом!", "Немає дискримінації УПЦ!».

"Варфоломій веде велику політичну гру. Він вважає, що може вершити долі не тільки віруючих, а й цілих держав», - вважають представники УПЦ, - «цей експеримент триває вже два роки. Він супроводжується тотальним переслідуванням віруючих Української Православної церкви. Але посіяні Варфоломієм насильством, погрози і схвалювані захоплення церков не змусили віруючих УПЦ відвернутися від своїх храмів, братів і сестер. Вони захищають віру і попереджають всіх про темні наміри Варфоломія» - зазначають віруючі.

Показово, що Варфоломій з'явиться в Україні саме в той день, коли у Франції стався масштабний релігійний конфлікт, який отримав назву «Варфоломіївська ніч». Тисячі віруючих Української Православної церкви закликають не повторювати помилки минулого і не перетворювати Україну на територію міжконфесійних і релігійних конфліктів.

Нагадаємо, що в перші дні Успенського посту на території всієї України віруючі провели масові акції проти приїзду в Україну єпископа Константинопольського Патріархату Патріарха Варфоломія.

Зокрема, парафіяни УПЦ заявили про фізичне і моральне насильство з боку ПЦУ, підконтрольної Константинопольському патріархату. Перехід церков під контроль ПЦУ, стверджують парафіяни УПЦ, не є мирним і добровільним - він відбувається насильно і більше нагадує рейдерство.