Рішення української влади обмежити розвиток відновлюваної енергетики шляхом введення додаткового акцизного податку на «зелену» енергію призведе до відставання України від країн цивілізованого світу.

Про це заявив екс-прем’єр-міністра України (2016-2019) Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна24».

«До 2050 року у світі глобально буде проінвестовано 130 трильйонів доларів у відновлювані джерела, декарбонізацію економіки, зменшення викидів і т.д. Тобто, вони (інші країни світу - прим.) шукають гроші, щоб дати можливість модернізуватися. Що наші роблять? Вони вводять акциз на відновлювані джерела енергії. Гірше рішення придумати неможливо», - заявив екс-прем’єр.

Він наголосив, що в умовах глобального переходу до «зеленої» енергетики, рішення української влади суперечить здоровому глузду.

Нагадаємо, розвиток відновлюваної енергетики в Україні сповільнився через політичні ризики та боргову кризу в галузі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Уряд порушив зобов’язання щодо оплати "зеленої" електроенергії, заборгувавши 18,4 млрд грн боргу, що шкодить партнерству України з іноземними інвесторами у відновлювану енергетику.

Окрім того Кабінет міністрів планує ввести акцизний збір на «зелену» енергію в Україні в розмірі 3,2%. Проти такої ініціативи різко виступили міжнародні організації та галузеві об’єднання.

Всі асоціації відновлюваної енергетики заявили, що наміри Кабміну запровадити акцизний збір на зелену електроенергію є порушенням наданих раніше гарантій державою та порушенням зобов’язань перед міжнародними інвесторами.